TUNCELİ TSO BAŞKANI YUSUF CENGİZ TOBB KONSEY VE ŞURA TOPLANTILARINDA TUNCELİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ.

thumb

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tobb Konsey Üyesi Yusuf Cengiz 06/08/2014 tarihinde Tobb Konsey toplantısına ve 07/08/2014 Tarihinde ise 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına katıldı.

7. Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan ve Hayati Yazıcı nında katılımıyla TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konuşmasını yaptıktan sonra toplantıdan ayrılan Erdoğan’ın ardından Konsey başkanları ve bölge temsilcileri söz alıp odaların sorunlarını dile getirdi.

Konsey ve bölge toplantısında söz alan Cengiz ise öncelikle barış sürecini önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek bu süreçte oluşan tıkanıklıkların giderilerek somut bir adım atılması gerektiğini , demokratik bir anayasanın bir an önce çıkarılması için çağrıda bulundu.

Daha sonra teşvik yasasındaki aksaklıklara değinen Cengiz Tunceli’nin 5. Bölge kapsamından çıkarılıp 6. Bölge kapsamına alınması gerektiğini ya da Tunceli ve benzer nitelikteki iller için özel bir teşvik yasası çıkarılması gerektiğini vurguladı. Tunceli de özellikle hayvancılık,tarım ve turizm alanlarında destek sunulması gerektiğini söyledi.

Bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcılara hazine arazilerinin tahsis edilmediğini de belirten Cengiz yapılması planlanan tatil köyü için tüm prosedürlerin yerine getirildiğini yer tahsisi yapıldığı halde henüz onay çıkmadığını da ekledi.

İlimizin ciddi turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak bunun geliştirilebilmesi için devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Cengiz, yapılması planlanan barajlarla bu turizm potansiyelinin yok olmaya yüz tuttuğunu da ekledi.

30 yıldır süren çatışma ortamından ötürü boşalan köylere geri dönüşün sağlanması ve tarımsal üretimin yapılabilmesi için geri döneceklere devlet tarafından konaklayacakları evler, tarım ve hayvancılık yapacaklara da destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak gündemde olan torba yasa ile ilgili olarak, borcunu ödeyemeyecek durumda olan üyelere borç affı, faiz affı veya ödeme kolaylığı sağlanması gerektiğini belirten Cengiz bu şekilde üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

TOBB/TSO Konsey Üyesi
Tunceli TSO Yönetim Kurulu Başkanı