Duyurular:

Odamızdan Kalkınma Ajansı Tunceli Projeleri Toplu Açılış Törenine katılım

Detaylar Tüm Duyurular

Kent Koruma Kurulu Yürütme Toplantısı Yapıldı

Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Hüseyin Coşkun; Tunceli Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kent Koruma Kurulu Yürütme toplantısına katıldı. Yapılan toplantıda Tunceli Belediyesi, TMMOB, Baro, ilçe belediyeleri, Odamız ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan temsilcilerin yer aldığı bir heyet oluşturulmasına karar verildi. Dersim Kent Koruma Kurulu Komisyonu’nun yasal zemine oturtulması konusunda da çalışmaların başlatılması kararlaştırılan toplantıda; Master Planı hazırlanması, yapı stokunun belirlenmesi, riskli yapı stokunun belirlenmesi, kentsel dönüşümde mülkiyet sorunu, fay haritasının MTA’dan güncellenip imara verilmesi, sosyologların kent konseyi içerisinde yer alması ve halk toplantılarının yapılması gibi konular da ele alındı. Tüm katılımcıların ortak fikrinin; bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesi yönünde olduğu belirtildi.